Prikazani svi od ukupno 6 rezultata

Prerano i preterano korišćenje kozmetike može naneti više štete nego koristi vašoj bebi, čak i isušiti kožu.

Nega bebine kože često zahteva oprez i odabir odgovarajućih proizvoda. Nije svaka beba ista i zaista treba voditi računa o tome šta kupujete. Ovde nije ključna marka ni cena, već sastav preparata koji treba biti prilagođen potrebama bebe ili deteta.
Linije proizvoda za bebe nisu osmišljene samo radi zarade, već i zato što su one drugačije po svom sastavu, prilagođene su potrebama i zahtevima bebine kože.

Sapun za bebe neguje čitavu površinu bebinog tela i zato treba uvek birati najbolji

Šta sapun za bebe razlikuje od običnog?

– Blaži je po svom sastavu.
Bebe se ne prljaju i ne znoje toliko da uspe da se nakupi puno prljavštine i zato nema potrebe da sapuni budu agresivni. Kod odraslih je situacija drugačija. Grublja koža, veća izloženost prljavštini, jači rad znojnih žlezda su dovoljni razlozi za korišćenje i nešto agresivnijih sapuna u smislu sastava.

– Ne dovodi do suza.
Sapun za bebe kada dospe u bebine oči to ne iritira i ne boli bebu. Mališani još uvek ne znaju da treba žmuriti prilikom umivanja ili kupanja, pa ovim sapunom sprečavamo bilo kakvo nastajanje štete ako pena slučajno dospe u oko.

– Mogu ih koristiti i odrasli.
Odrasle osobe mogu koristiti sapune za bebe bez bojazni da će im naškoditi, jer su blagi po svom sastavu i to čak može biti jako dobro i preporučljivo, naročito ukoliko patite od nekih problema uzrokovanih suvom kožom.
Čak je poželjno da mama sve dok doji svoju bebu koristi ovakav sapun, da bi beba uvek mogla da oseti prirodan njen miris. Agresivne mirišljave kupke ili parfemi na mami mogu bebi samo smetati.

Atopijski dermatitis predstavlja vrstu ekcema, hroničnog stanja kože, koje uzrokuje svrab i upalu kože. Možete ga prepoznati po crvenom, ljuskavom osipu koji se javlja u zadnje vreme kod dece vrlo često. Procenjeno je da pogađa 15% do 20% dece.

Atopijski dermatitis se može razviti u bilo kom uzrastu, ali se uglavnom pojavi rano u životu deteta.

Pristup tretmanu bi trebalo da uključi tri ključna faktora:

  • hidrataciju kože
  • obnavljanje zaštitne barijere kože
  • kontrolu upale kože

Ovo praktično znači da je potrebno redovno nanošenje hidratantne kreme ili losiona na zahvaćena područja kože. Isto tako, neophodno je obratiti pažnju na higijenu bebe ili deteta. Kod kupanja posebnu pažnju obratiti na to čime kupate dete, najbolji izbor jeste sapun za bebe koji u svom sastavu sadrži samo prirodna i hranljiva ulja. Zatim, voda ne sme biti pretopla i peškirom se prilikom sušenja koža nikako ne trlja nego blago utapkava.