Moja prirodna kozmetika

Upoznaj se sa nama

Kako je nastao brend Moja prirodna kozmetika?

Mi smo Hristina i Andrea, dve drugarice koju su sasvim slučajno došle na ideju da proizvode prirodnu kozmetiku.

Na ideju smo došle krajem 2019. godine u jednom razgovoru šta bismo volele da postignemo u budućnosti. Obe smo imale veliku i dosta sličnu viziju. Što je ostalo i do danas samo uz dosta nadograđivanja i truda.  Od starta smo znale da bi trebalo nekada da pokrenemo nešto svoje.

Kako je Hristina u to vreme bila pri kraju svojih studija na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu na odseku za Farmaciju imala je puno znanja i ideja koja se tiču kozmetike, različitih formulacija, efekata i upotrebe.

Andrea je u to vreme bila trudna sa drugim detetom i već odavno je pažljivo birala šta kupuje i koristi od kozmetike. Ona je i ubedila Hristina u to da danas sve mlade mame vrlo pametno biraju šta, kako i kad koriste.

Jedno je vodilo drugom i stvorila se ideja da počnemo da pravimo svoju kozmetiku. Bilo nam je bitno da je prirodna, kvalitetna i da stvarno radi posao.

Nijedna od nas nije strpljiva po prirodi. Morale smo ideju što pre da realizujemo. Narednih meseci smo isprobavale različite recepte i formulacije i dorađivale proizvode. Tada je Hristina krenula na razne edukacije što se kozmetike tiče, kako bismo dobile još neke ideje i savete.  

Andrea kao master inženjer organizacionih nauka je glavna kad je u pitanju organizacija, plan, upravljanje Excel tabelama, izrada sajta i ostalih problematika za koju nismo ni sanjale da će nas dočekati u tolikoj meri.

Naša priča zvanično kreće u maju 2020. godine. Krenule smo od prirodnih sapuna, pilinga za telo i šumećih kupki, a postepeno smo širile našu paletu proizvoda.

Istorija naših proizvoda

Za svaki naš proizvod postoji i razlog zašto je nastao.

Inspiraciju crpimo iz problema sa kojima se nas dve same susrećemo, ali i problema koji imaju naši najbliži i prijatelji.

Kada dobijemo inspiraciju šta bismo želele da pravimo, prvo napravimo različite kombinacije sastojaka da dobijemo nekoliko verzija. Ono što treba da kažemo je da su glavni sastojci naših proizvoda prirodni puteri i ulja i njihove kombinacije gde svaki sastojak ima svoju posebnu ulogu kako bismo napravile sveobuhvatni proizvod.

Kada imamo spreman proizvod, testiramo nas dve i pratimo izvesni period šta se dešava sa kožom, kosom, noktima. Kada budemo zadovoljne ishodom, naši najbliži i prijatelji u okruženju isprobavaju i daju nam sugestije.

Nekada ovaj proces traje kratko, a nekada testiramo i par meseci. Kada budemo potpuno zadovoljne, smatramo da imamo proizvod za dalju proizvodnju.

Neretko nam devojke koje koriste naše proizvode skrenu pažnju na nove funkcionalnosti proizvoda, pa nam se nekada čini da proizvode iznova upoznajemo.

Ko je ,,kriv" za koji proizvod?

Kao što smo i prethodno rekle, svaki proizvod ima razlog zašto je nastao.

Piling za telo – Andrea se mučila sa uraslim dlačicama, pa je zbog njenog problema nastao piling.

Mazalica za telo – I Hristina i Andrein sin Kosta imaju atopijski dermatiti. Želele smo proizvod za mazanje koji bi oboje mogli da koriste i tako je nastala mazalica. Brzo da upija, osećaj mekoće da dugo traje i da može odmah da se obuče posle nje.

Nakadno smo saznale da je odlična za pete i da je mame mažu bebama kad im krenu zubići i upale im se obraščići.

Ulje za nokte i zanoktice – Obe smo grickale nokte kad smo bile mlađe, a i dan danas volimo da gricnemo zanoktice kad nam nešto štrči. Prosto nas izaziva. Nijedno drogerijsko ulje koje smo isprobale nije davalo neki efekat.

Ulje za zanoktice se odlično pokazalo i za rast noktiju, za opekotine, posekotine i žuljeve, a skoro smo saznale da umiruje i ujede i svrab komaraca.

Proizvodi za lice su nastali jer želimo da budemo uvek lepe i negovane. Mi se uvek zalažemo za prevenciju kad god je moguće.

Sprej za kosu – Andrei je opadala kosa posle porođaja u pramenovima i to je činilo depresivnom. Uvek je imala bujnu kosu, koja posle dva porođaja više nije bila bujna. Njenu kosu smo povratile sprejem.

Sve je ovo početak jedne velike priče.

Moja prirodna kozmetika je nega, ljubav, prijateljstvo, porodica. Takav odnos želimo da negujemo i sa vama.

Pridružite nam se na ovom putu nege prirodnom kozmetikom!