Prikazani svi od ukupno 7 rezultata

Da li i vi birate da se negujete prirodnom kozmetikom? Ako je odgovor da, onda znate sve prednosti prirodne kozmetike. Ako je odgovor ne, onda ćemo vam predočiti neke prednosti da se lakše odlučite.

Štetni sastojci ne postoje, pa zato prirodna nega lica nema alternativu. Prirodna kozmetika ne iritira. Sastojci koji se koriste pri izradi krema za lice, maski za lice i drugih preparate su prirodna ulja i voskovi, pa nema hemijskih i veštačkih sastojaka.

Agresivni komercijalni proizvodi mogu zapušiti pore ili stvoriti neželjene bubuljice. Kako prirodna kozmetika ne sadrži veštačke mirise i boje, može se bezbedno primenjivati i za vreme trudnoće i u period dojenja.

Pravilna nega lica je jedini način da usporite starenje i održite kožu zategnutom, sjajnom i zdravom. Želite da vam lice bude mladoliko i bez bora? Bez bubuljica i mitisera? Volite osećaj svežine i zategnutosti? Evo koja pravila treba da ispoštovati da se spreči nastanak bora i da lice bude čisto i bez dosadnih bubuljica i mitisera.

Piling za lice potrebno je raditi barem jednom nedeljno kako bi se uklonile mrtve ćelije kože i kako bi proizvodi za negu lica bili efikasniji. Tonik za lice potrebno je koristiti svakodnevno jer on uklanja i najsitnije zaostale nečistoće. Ukoliko se lice ne čisti redovno tonikom, ubrzava se starenje kože i pojava bora, a mogu nastati i bubuljice zbog viška sebuma.

Krema za lice je obavezna i ujutru i uveče i nanosi se na čisto lice. Naša preporuka je da se jednom nedeljno koristi maska za lice sa kaolin glinom i uljem čajevca jer ona dubinski čisti i radi detoksikaciju kože lica, pa licu pruža svež i zategnut izgled. Ulje za lice je uvek poslednji korak i nanosi se nakon kreme za lice. Poštovanje ovih koraka u nezi lica, besprekoran ten i zategnuta koža neće izostati.

Bubuljice u pubertetu su česta pojava i postoje različiti uzroci zbog kojih one mogu nastati. Ukoliko se lice ne čisti redovno, mogu se zapušiti pore i lice će se upaliti. Najčešće nastaju na masnoj koži, ali pravilna nega lica omogućava da se ovaj problem drži pod kontrolom.

Važno je redovno raditi piling lica i koristiti masku za lice sa kaolin glinom sa uljem čajevca. Izvlači štetne materije i višak masnoće, čime čisti kožu od mitisera i bubuljica i umiruje upalne procese. Deluje antibakterijski, pa sprečava i pojavu novih bubuljica. Nakon upotrebe maske važno je naneti kremu za lice ili ulje za lice koje će pružiti dodatnu zaštitu koži lica i pojačati njenu odbrambenu moć.

Zanima vas kako treba da izgleda nega lica u pedesetim godinama? Svi odgovori i neophodni proizvodi su ovde!
Svaka žena zna da u pedesetima lepota dolazi iznutra, ali, takođe, svaka želi da izgleda što je moguće bolje. I to je sasvim u redu! A uz Moja prirodnu kozmetiku i apsolutno moguće!

Promena nivoa estrogena u tom periodu može dovesti do pojave suve kože, jer tada opada sposobnost kožne barijere da zadržava vodu. Tu bitnu ulogu dobija krema za lice sa jojobom i avokadom. Zadržaće neophodnu količinu vode i tako sprečiti njeno isušivanje i perutanje.
Sledeći čest problem jeste pojačano opuštanje kože duž donje vilice i oko očiju. U tom slučaju treba koristiti odgovarajući serum ili ulje za lice. Godine izlaganja suncu će se pojaviti na licu kao gruba tekstura kože, fine linije i sunčeve fleke. Zbog svega toga je pojačan režim nege kože lica neophodan za lepu i hidriranu kožu čak i u pedesetim.

Napomena: Preparate za hidrataciju poput tonika ili kreme za lice treba nanositi svakodnevno, nakon čišćenja kože. Kremu ili ulje za lice nanositi blagom masažom, povlačeći kožu lica ka spolja.

Nega lica u trudnoći je vrlo važna, a znate li da je izbor kozmetike koja se tada koristi još važniji?
Nije svejedno šta koristite i čime se negujete za vreme najvećih hormonalnih promena u svom organizmu. Lice tokom tog perioda trpi određene promene, ali ono će biti tu i nakon trudnoće, zato ga nikako ne treba zapostaviti već na vreme krenuti sa odgovarajućom negom prirodnim preparatima.

Tokom trudnoće koža lica je specijalno podložna pojavi fleka. Ne očajavajte jer to možete sprečiti svakodnevnim korišćenjem hidratantne, hranljive kreme za lice sa jojobom.

Uz to, kožu svakodnevno treba hidrirati tonikom za lice na bazi ružine vodice i aloje.
Jeste li znali da čak 63% trudnica tokom svih 9 meseci muči muku sa bubuljicama? Apsolutno najbolji saveznik u borbi sa njima jeste maska od gline sa čajevcem. Treba je nanositi jednom do dva puta nedeljno.