Prikazani svi od ukupno 5 rezultata

Za pravilnu negu kože rezultate daje disciplina. Postoji puno različitih pravila od kojih može da vas zaboli glava, ali sve dok pratite osnovne korake i koristite prave proizvode, sve je pod kontrolom.

Koristite prirodne sapune za kupanje. Prirodni sapuni se prave od putera i ulja, pa ne isušuju kožu. Ukoliko imate osetljivu kožu ili ekceme, probajte da prirodne sapune uvrstite u svoju redovnu negu.

Nikada ne preskačite piling celog tela. Poželjno je raditi piling dva do tri puta nedeljno u zavisnosti od tipa vaše kože. Možda vam piling nije ni na kraj pameti, ali zahvaljujući redovnom pilingu, uklanjaju se mrtve ćelije kože, sprečava se urastanje dlačica, a svaki preparat za negu koji se nanosi ima veću efikasnost. Ako ste trudni i želite da sprečite nastanak strija, piling će učiniti da krema protiv strija pruži koži veću elastičnost zbog bolje apsorpcije.
Hidratacija prirodnom proizvodima je obavezna svakoga dana. Nije važno da li koristite puter za telo, ulje za telo ili kremu, samo je bitno da je koristite svakoga dana nakon kupanja. Proizvode možete i kombinovati u skladu sa godišnjim dobima i potrebama kože u tom periodu. Naši proizvodi za negu tela se sastoje od prirodnih putera i ulja, pa se po potrebi mogu koristiti i češće jer ne iritiraju kožu.

Da li vas iritira svrab pre izbijanja novih dlačica? Da li vas muči crvenilo i bubuljice? Da li vam je dosta uraslih dlačica svaki put nakon depilacije ili brijanja?
Rešenje je krajnje jednostavno. Tajna je u redovnom pilingu. Abrazivne čestice iz pilinga za telo podstiču cirkulaciju i uklanjaju mrtvi sloj ćelija kože koje ne dozvoljavaju dlačicama da se probiju na površinu kože.

Piling je potrebno raditi barem jednom nedeljno, ali poželjno je raditi dva do tri puta nedeljno. Prirodni piling za telo Moja kozmetike ostavlja zaštitni sloj zahvaljujući maslinovom ulju i pruža hidrataciju nakon tretmana, a dovoljno je blag da ne iritira kožu.

Nije dovoljno da piling radite samo neposredno pred depilaciju, ali je obavezno uraditi piling dan pre brijanja ili depilacije. Čak i kada ste sveže izdepilirani, odvojite vreme da uradite piling barem jednom nedeljno. Taj kontinutitet u nezi kože će vam pomoći da se što pre rešite uraslih dlačica jer taj problem ne može nestati preko noći, već samo redovnom negom.

Niste ni svesni koliko, ne samo kozmetika, već i neke dnevne rutine utiču na stanje vaše kože. A još manje ste svesni toga kod kakvih, reklo bi se, sitnica grešimo.

Tuširanje, recimo, ima veliki uticaj na vašu kožu, počevši od vremena koje provodite pod tušem. Ključni momenat je u periodu nakon tuširanja.
Da li znate da je ono što radite svojoj koži tada jednako važno, možda čak i važnije nego samo tuširanje?

Greška koju većina žena pravi nakon tuširanja jeste predugo čekanje da bi nanele puter ili mleko za telo ili ga uopšte ni ne nanose. Naime, nakon tuširanja pore se šire zbog pare i vrućine u kupatilu. I baš tada vodu treba zadržati u telu nanošenjem mleka ili putera za telo u roku od 3 minuta, preporučuju dermatolozi.

Čekanje duže od tri minuta izazvaće gubitak te vlage u vašoj koži. Zato, uvek u kupatilu treba imati neku mazalicu i naneti odmah nakon što se istuširate kako biste imali zdravu i hidriranu kožu.