5 beauty proizvoda koje ne smete da delite

Verujem da mnogima od vas nema ništa lepše od zajedničkog sređivanja za izlazak i isprobavanja nove šminke. Koliko samo puta ta celokupna priprema pred izlazak bude još i najzabavniji deo večeri…

Međutim, ono što u tim situacijama ne sme da nam se dešava je da neke stvari međusobno razmenjujemo i delimo i to iz zdravstvenih razloga, pre svega. Čak nije pametno mnoge proizvode pozajmljivati od mame ili sestre.

Predstavljamo vam danas top 5 beauty proizvoda koje uvek treba da imate samo svoje. Njih ne treba niti davati niti pozajmljivati od bilo koga!

Proizvod broj 1: MASKARA

Proizvode koji dolaze u kontakt sa telesnim tečnostima, nikada ne treba da delite sa bilo kim, čak ni sa sestrom ili mamom.

Koristeći nečiju maskaru vrlo lako možete izazvati neku očnu infekciju. Isto tako, ukoliko nekad do infekcije dođe, obavezno staru maskaru bacajte i napravite pauzu sa korišćenjem nove dok infekciju ne izlečite kako treba.

Ukoliko ne budete strpljive i počnete novu maskaru da koristite pre potpunog izlečenja, rizikujete da se ta infekcija vrlo brzo ponovi.

Proizvod broj 2: ČETKICA ZA ŠMINKANJE

Četkice za šminkanje ako se ne čiste kako treba mogu biti prepune bakterija. Iz tog razloga, najsigurnija opcija uvek je da koristite samo svoju jer ste jedino tako sigurni da je čista i da nećete tuđe bakterije prebaciti na svoju kožu i tako prouzorkovati neku kožnu infekciju.

Usled nečistoća dolazi do stvaranja akni i bubuljica. Nečistoće koje se skupljaju na četkicama usled neredovnog pranja mogu se prenositi na sve proizvode za šminkanje koje koristite svakodnevno. Rizikujete da se bakterije prenose i na rumenila, bronzere, senke…

Isto tako, zapamtite da imate puno pravo da ako idete kod nekog stručnog na šminkanje zatražite da sve četkice ispred vas očisti.

Za čišćenje četkica za lice, predlažemo vam da isprobate prirodni sapun koji možete pogledati na sledećem linku. Naše korisnice koje se bave profesionalnim šminkanjem su nam skrenule pažnju da su se ovi sapuni odlično pokazali za čišćenje četkica i blendera.

Nikako ne zaboravite da prilikom čišćenja lica koristite tonik za lice kako biste bile sigurne da je lice potpuno čisto. Tonik za lice na bazi ružine vode, aloje i hamamelisa. On čisti zaostale tragove sitnih nečistoća i tragova šminke koje preparati za skidanje šminke ostave za sobom. Pravilnim čišćenjem lica, zadržavate mladolik izgled lica i smanjujete mogućnost pojave bubuljica i akni.

Tonik za lice

Proizvod broj 3: BRIJAČ

Verujem da je mnogima poznato da ne treba deliti brijače, ali svakako da treba da se nađe na ovoj listi. Kada se brijete, desi se da se posečete, a da čak ni ne primetite. Na brijaču ostaje krvi ili nešto od tečnosti iz vašeg tela, vrlo verovatno i posle pranja brijača.  Zaraženi brijači mogu da izazovu različite bolesti, čak i smrtonosne infekcije.

Proizvod broj 4: MAKAZE ILI GRICKALICA ZA NOKTE

Imajte na umu uvek ovo: gljivična infekcija. Osim toga, možete se zaraziti i infekcijama koje se prenose putem krvi, pogotovo ako se slučajno posečete tokom sečenja noktiju. Činjenica je da svako od nas u kući ima svega jednu do dve grickalice, tako da pre svake upotrebe dezinfikujte ovaj pribor alkoholom. Isto tako, obratite pažnju na to da su devojke kod kojih idete da radite manikir izuzetno pedantne i adekvatno vode računa o svom priboru za rad.

Proizvod broj 5: ANTIPERSPIRANT (roll on ili stik)

Antiperspiranti ne uništavaju bakterije i velika je verovatnoća da će se iste zadržati na površini pakovanja. Tako da kada ga delite sa drugim osobama zapravo razmenjujete i bakterije.  Zato, ako je baš neizbežno da koristite isti sa još nekim, uvek gledajte da to bude onaj u spreju!

Na kraju bih samo naglasila da je mnogo važno da smo svesne posledica koje može izazvati deljenje navedenih stavki i da je u korenu pravilne nege i lepote uvek i samo adekvatna higijena!

Do sledećeg pisanja!

Ostavite odgovor

Nega posle mora

Nadamo se da se opuštene i nasmejane vraćate da vaših letnjih avantura! Da se ne lažemo, ko ne uživa u

Korpa
Prijava

Nemaš nalog?

Naš sajt koristi kolačiće sa ciljem poboljšanja korisničkog iskustva na sajtu. Prihvatanjem i pretraživanjem našeg sajta vi prihvatate kolačiće.
Počni da kucaš i lako pronađi željeni proizvod...
Proizvodi
Lista želja
0 items Korpa
Moj nalog