Da li koristiš piling za telo i kako odabrati pravi?

Drage moje,

Nikako da rešite problem suve kože? Došlo je vreme za depilaciju i vi mučite muku sa uraslim dlačicama?

Na moru ste i vidite da ne tamnite ravnopravno?

I vama su poznati ovi problemi?🤔

Je l’ vama nekad ne dođe samo malo da se zamenite, postanete muško na par dana? 🤦😂

Da vidite kako je to ne trpeti bolne depilacije, menstruacije, sve dosadne i uporne simptome PMS-a itd itd, o ovome možemo do prekosutra 🙄

Ali, sve to pada u vodu, jelte… i sve ove muke nastavljamo da mučimo i sve probleme rešavamo…

Zato dolazimo do Moje, koja uvek ima neki ohrabrujući i pametan savet i onda smo ponovo najsrećnije i najlepše 😍

Elem, šta Moju danas kopka?

Da li znate zašto, kada, kako se koristi piling za telo? U nastavku vam dajemo nekoliko smernica kako da odaberete pravi piling za telo i na šta je potrebno da obratite pažnju.

Piling za telo | MOJA prirodna kozmetika

Zašto bi trebalo koristiti piling za telo?

Kladim se da se protiv ekstremno suvih delova kože tela uporno borite raznim losionima, kremama, puterima, uljima i to višestrukim slojevima ovih preparata. Nekad ne uspe, zar ne?

E tad treba doći do srži problema i okrenuti se pilingu za telo!

Piling za telo je najbolji način za otklanjanje suvih ljuspica mrtve kože, jer ćete tako najbrže doći do svetlije, mlade i glatke kože.

Još bolja varijanta je da koristite piling za telo koji u sebi ima dodatne negujuće sastojke kao što su hranljiva ulja.

Piling kože je izuzetno dobra i Moju ako pitate neizbežna stvar pre svake depilacije ili brijanja, jer se na taj način skidaju mrtve ćelije sa površine kože i uklanjanje dlačica postaje efikasnije.

Lakše će se skinuti čak i one najkraće dlačice, a to sve znači jedno: njihovo proređivanje!

Takođe, piling tela obavezno raditi pre sunčanja ili pak nanošenja preparata za samopotamnjivanje. Da biste ujednačili površinu svoje kože, morate ukloniti sve mrtve ćelije pre nanošenja preparata za samopotamnjivanje ili sunčanja.

Pa da izdvojimo sve prednosti pilinga za telo:

  • Redovnom upotrebom sprečava pojavu uraslih dlačica,
  • Nakon upotrebe koža je zategnutija i sjajnija
  • Pomaže u pospešivanju cirkulacije čime poboljšava izgled kože
  • Pogodan je za suvu kožu
  • Uklanja mrtve ćelije kože čime preparati za negu postaju uspešniji

Koliko često treba koristiti piling za telo?

,,Preterujete sa pilingom ako vam je posle toga koža crvena i počinje da se peruta.“

Evo nekih osnovnih smernica o pilingu kože.

Eksfolijacija je tehnika nege kože kojom se odstranjuju mrtve ćelije sa površine. To vam daje lep ten, i omogućava proizvodima za negu koje koristite da prodru u dublje slojeve kože, čineći ih efikasnijim.

Piling za telo je naročito koristan kad koža počne da stari, jer joj vraća svežinu i sjaj.

Ako imate osetljivu kožu, trebalo bi da budete jako oprezni. Nemojte piling raditi češće od jednom u sedam dana.

Ako imate masnu kožu, možete koristiti i nešto ,,teža“ i ,,jača“ sredstva. Vaša koža može da podnese piling i do pet puta nedeljno, u zavisnosti od vaših potreba i želja.

Za normalnu i mešovitu kožu preporučuje se piling do tri puta nedeljno, blažim sredstvima.

Kada se piling za telo ipak preskače?

,,Ako imate teži slučaj akni, piling može da pogorša stanje.“

Ako imate hronični problem sa aknama, koža vam je već upaljena, i onda piling nije najbolja ideja, kao ni kada imate neku povredu, posekotinu ili opekotinu. Tada se ipak opredelite za hidrataciju u vidu putera, na primer.

Moja prirodni piling za telo se sastoji od šećera, semena jagode, morske soli, maslinovog ulja i vitamina E. Regeneriše i hrani kožu, čineći je baršunasto mekom. Maslinovo ulje smo odabrale kako bi ostavilo zaštitni sloj na koži i vratio joj sjaj.

Tekstura pilinga za telo

Kako pravilno odraditi piling tela?

Ako ti je koža suva, bez sjaja i elastičnosti, onda je pravo vreme da uradite piling. Evo šest pravila kojih bi trebalo da se pridržavate.

Pravilo broj 1

Piling se radi za vreme tuširanja kako bi se odstranjene ćelije kože isprale zajedno sa pilingom.

Pravilo broj 2

Nakon pilinga ne koristite gelove i kupke za telo, već piling samo isperite vodom kako bi hranljivi sastojci iz pilinga ostali na koži.

Pravilo broj 3

Piling za telo se nanosi na vlažnu kožu i utrlja se kružnim pokretima. Potrebno je postići topljenje šećera na koži. Nakon toga, isprati piling. To može da vam bude merilo trajanja samog pilinga. Nije dovoljno samo malo utrljati i isprati.

Pravilo broj 4

Odmah nakon tuširanja i odrađenog pilinga kože će biti nahranjena i meka i zadržaće neodoljiv miris. Zahvaljujući maslinovom ulju, biće hidrirana.

Pravilo broj 5

Nakon odrađenog pilinga naneti proizvod za dodatnu hidrataciju. Iako će koža posle pilinga biti meka, potrebno je da naneseš puter za telo. Redovan piling pomaže da se proizvodi za negu koji se koriste nakon njega bolje apsorbuju. Na taj način puteri i kreme za telo prodiru dublje u kožu i efikasniji su jer nema sloja mrtvih ćelija koje im stoje na putu već dolaze do zdrave kože. Na ovom linku možete videti zašto je puter za telo hranljiva formula koja je potrebna za svakodnevnu negu kože.

Pravilo broj 6

Posebno je važno dan pre depilacije uraditi piling kako bi depilacija bila uspešnija. Ukoliko koristite brijač kako biste izbegli iritacije i bubuljice, prethodno obavezno tretirajte željene regije pilingom. Piling za telo će pomoći dlačica koje su urasle da izađu na površinu, pa će koža duži period biti glatka jer će se više dlačica ukloniti.

Šta posle pilinga?

Nakon pilinga za telo, predlažemo vam da koristite prirodni puter za telo. Ova moćna kombinacija daje najbolje efekte za kožu. Svakako puter je odličan ako imate osetljivu kožu koja je sklona pojavi crvenila i bubuljica nakon depilacije. Njegovom redovnom upotrebom bubuljice na telu se više neće pojavljivati.

U našoj ponudi možete naći i voćkaste i cvetne mirise putera i pilinga za telo. Bilo koja kombinacija zadovoljiće sva vaša čula, nahraniće kožu i obezbediti odgovarajući nivo hidratacije!

Uz ovakav tretman pilinga i putera za telo možete zaboraviti na suvu i ispucalu kožu, na strije, atopične promene, urasle dlačice, umornu i dehidriranu kožu!

Istakle bismo još jednu prednost Moja putera i pilinga za telo. Dolaze u staklenim i aluminijumskim posudama koje se mogu reciklirati. Ukoliko ste kreativni, mogu vam posluživiti za različite namene u domaćinstvu.

Do sledećeg pisanja!

Ostavite odgovor

Nega posle mora

Nadamo se da se opuštene i nasmejane vraćate da vaših letnjih avantura! Da se ne lažemo, ko ne uživa u

Korpa
Prijava

Nemaš nalog?

Naš sajt koristi kolačiće sa ciljem poboljšanja korisničkog iskustva na sajtu. Prihvatanjem i pretraživanjem našeg sajta vi prihvatate kolačiće.
Počni da kucaš i lako pronađi željeni proizvod...
Proizvodi
Lista želja
0 items Korpa
Moj nalog