Zašto prirodni sapun?

Zašto prirodni sapun?

Činjenica je da je prirodni sapun dosta skuplji od mnogih industrijskih. koji, osim toga što su jeftiniji i mirišu zanosnije, jače i duže.

Ali, dragi moji, isto tako je činjenica da pravilnu negu kože započinjemo od higijene, odnosno sapuna. Dakle, dolazimo do toga da je dobar sapun temelj naše lepe, zdrave i negovane kože.

Kao neko ko o sapunima mnogo zna i stalno uči iznela bih vam informacije koje mogu biti ključne pri svakoj vašoj sledečoj kupovini  sapuna.

Istorija?

Da li znate da su prirodni sapun Egipćani koristili kao lek za mnoge kožne bolesti? Gali kao obavezan deo negovanja kose. Iz nekog razloga na našim prostorima sapun počinje da se koristi tek u 19-om veku. Proizvodnja je bila dosta skupa i ovakav luksuz – SAPUN nije mogao svako da priušti. Međutim, eto industrijske revolucije i sapuni mahom svima postaju dostupni. 

https://kozmetikamoja.rs/prirodna-kozmetika/prirodni-sapun-za-ruke-lice-i-telo-mango/

Šta je sapun?

Sapun je alkalna so viših masnih kiselina, nastaje procesom saponifikacije prirodnih ulja i masti sa jakim rastvorom baze. Za čvrste sapune se kao baza najčešće koristi natrijum hidroksid, živa soda.

Sastav sapuna?

Kako izgleda to kad birate sapun u radnji? Ono što, ja se nadam, prvo gledate je deklaracija odnosno sastav sapuna. Na svim industrijskim sapunima uglavnom stoje nazivi raznih sintetičkih materija, nešto malo latinskih naziva itd. Šta dalje? Pročitate naziv sapuna, gde obično piše mleko, ruža, med… otvorite malo da osetite miris, vidite cenu, i ako to odgovara, to je to, sapun je kupljen. I greška načinjena.

Zašto kažem greška?

Industrijski sapuni su hemijska jedinjenja deterdženata kojima su dodati blagi mirisi. Deterdženti se koriste  za sudove i sanitarije, ali ne i za kožu! I šta se dešava nakon njihove dugotrajne upotrebe… trajno isušivanje kože, ekcemi, crvenilo, svrab, iritacije…

https://kozmetikamoja.rs/prirodna-kozmetika/sapun-za-ruke-lice-i-telo-lubenica/

Zato će Moja sada sa ponosom da predstavi sastav svojih sapuna i da vam opet poruči da je svaki problem potrebno saseći u korenu.

Šta mi koristimo u izradi naših sapuna?

Prirodna, pažljivo birana ulja, najpre kokosovo, palmino, maslinovo, bademovo, ricinusovo. Zatim, cenjeni ši i kakako puter.

Mirisi koje dodajemo su potpuno neškodljivi našoj koži.

Sapun za kojim su svi poludeli i koji je vrlo brzo postao popularan među ljubiteljima jedne letnje poslastice je naš prirodni sapun LUBENICA (verujte da je miris još primamljiviji od izgleda).

Još jedna stvar koju bih posebno istakla kao prednost prirodnih sapuna je ta što u njima nastaje prirodni biljni glicerin, a tu i ostaje.

Verovatno se sada pitate što to tako kažem. Glicerin je jedna jako lepa i bitna supstanca, sastojak mnogih kozmetičkih preparata. On je humektans, to znači da ima sposobnost zadržavanja vlažnosti, kože u ovom slučaju.  Kada u industrijskom sapunu on nastane, ne ostaje tu, nego ga izdvajaju i prodaju kao važnu kozmetičku materiju.  To bi značilo da će vrlo verovatno nakon upotrebe tih sapuna vaša koža vapiti za dodatnom negom, kremama, mlekom i puterima. I eto još jedne bitne prednosti prirodnih sapuna.

I na kraju, najbitnija stvar, po mom, a verujem i po mišljenju većine vas koji ovo sada čitate. 

Kako se rešiti ekcema?

Emolijensi, emolijensi i samo emolijensi! Odnosno, ulja i puteri, PRIRODNI, koji dubinski hrane i hidriraju kožu. A pre bilo čega, PRIRODNI SAPUN!

Svakodnevno korišćenje prirodnog sapuna i za tuširanje i pranje ruku dovešće vašu kožu do preporoda i do toga da zaboravi na sve veštačke materije koje je isušuju.

Da, rešićete se ekcema korišćenjem prirodnih emolijenasa, ali rešićete se ekcema zauvek samo ako industrijske sapune zamenite pravim prirodnim i kvalitetnim sapunima!

Nadam se da sam uspela bar malo svog poštovanja i svoje ljubavi prema njegovom veličanstvu – PRIRODNOM SAPUNU da prenesem i na vas!

Naročito će mi biti drago ako bar jedna mama reši sve svoje muke sa atopičnom kožom svog deteta.

Veliki pozdrav do sledećeg pisanja!

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nega noktiju posle gela

Nega noktiju Skinula si gel posle dužeg vremena i šta sad? Gel pruža sjajan izgled noktima. Nokti deluju uredno, boja

Korpa

Prijava

Nemaš nalog?

Naš sajt koristi kolačiće sa ciljem poboljšanja korisničkog iskustva na sajtu. Prihvatanjem i pretraživanjem našeg sajta vi prihvatate kolačiće.
Počni da kucaš i lako pronađi željeni proizvod...
Proizvodi
Lista želja
0 items Korpa
Moj nalog