Moja razbija aktuelne mitove o kozmetici!

Dragi moji ljubitelji ulepšavanja i nege,

Ovih dana svu energiju Moja je usmerila na otkrivanje idealnih formulacija za negu lica.

Da, uskoro stižu i umivalice i kreme i jedva čekam da čujem utiske!

Baveći se biljkama i njihovim ekstraktima, pomoćnim supstancama, prirodnim konzervansima, shvatila sam da sve više verujemo u neke postavke bez ikakvih pokrića i argumenata.

Je l’ se i vi nekada zapitate da li je sve tako kako nam se predstavi? 🤔

Ako je vaš odgovor ne, ja bih iskreno volela da nastavite da čitate ovaj tekst i ako vas bar malo nateram da razmislite o svemu, smatraću da sam uspela.

A ako je vaš odgovor da, onda bih takođe volela da nastavite da čitate i podelite sa mnom sve što propustim da napišem.

Pa hajde onda da razbijemo po koji zanimljiv mit! U nastavku pročitajte koji su to mitovi o kozmetici koje sam vam izdvojila.

Mitovi o kozmetici

Mit broj 1

Skupa kozmetika je uvek bolja od jeftine kozmetike.

NEISTINA!

Zašto? Postoje isključivo dobri i loši proizvodi! A ne jeftini i skupi! Količina novca koji trošimo na kozmetičke proizvode nije usko povezana sa kvalitetom formule. Postoji mnogo skupih proizvoda koji nisu ništa više do jednostavnih mešavina vode i masti, a takođe i mnoštvo jeftinih proizvoda koji su jako lepo i pažljivo formulisani.

Na cenu neretko utiču i mnoge propratne stvari kad je proizvodnja u pitanju, ne samo lista sastojaka. O tome već mogu do sutra pisati 😀

Šta zaključujemo?

Ako manje trošimo, ne znači da škodimo svojoj koži, kao što ne znači da ako trošimo više da joj pomažamo. Sve je stvar formulacije i toga ko plasira proizvod!

Mit broj 2

Preparati sa spf-om se tokom zime ne koriste.

NEISTINA!

UV zrake delimo u 3 kategorije: UVA, UVB i UVC!

UVC zraci se apsorbuju u atmosferi pre nego što uopšte dođu do Zemlje.

UVB zraci, to su oni koji nam daju preplanuli ten, ali i opekotine, dok su UVA zraci prisutni tokom cele godine i znatno su duži od UVB zraka, što znači da mogu da prodru dublje u epidermis. To ih čini glavnim uzrokom fotostarenja kože (a to je ono što svi želimo da izbegnemo, čak i mi koji uživamo u sunčanju i visokim temperaturama).

Studije pokazuju da UVA zraci prodiru kroz oblake i maglu, kao i kroz staklo i ostale odbijajuće površine, poput prozora i javnog prevoza. Dakle, gde god ima sunčeve svetlosti, ima i UVA zračenja i baš zato je važno da zaštitimo svoju kožu tokom cele godine!

Šta je još bitno – ako idete na odmor zimi zapamtite da se UV zraci odbijaju od reflektujućih površina poput snega ili vode, zato ne zaboravite da spakujete svoju zaštitu od sunca, bez obzira na to kakvo vreme očekujete!

Mit broj 3

Ulje za lice ne sme ići na masnu kožu.

NEISTINA!

Definitivno najveća zabluda kada je nega masne kože u pitanju jeste ta da osobe sa masnom kožom nikako ne smeju da koriste ulja u svojim rutinama nege lica.

Ono što je tu najbitnije je da treba napraviti pravi izbor.

Kada kupujete kremu za masno lice ili serum za negu masne kože, prvo i osnovno pravilo je da ulja koja ti preparati sadrže ne smeju biti KOMEDOGENA, odnosno ne smeju da zapušavaju pore.

Ulja su osnova i suština svakog proizvoda za negu lica i tela i bez njih kozmetika ne bi ni postojala!

Zato ako imate masnu kožu, ne izbegavajte ulja, samo nađite sebi odgovarajuća!

Upotreba ulja za lice pomaže u održavanju vlage u koži i istovremeno je štiti od štetnih spoljašnjih uticaja.

Ukoliko pročitate članak Jojoba – Zlatna carica otkrićete sve blagodeti koje ulje jojobe pruža, bilo da imate suvu ili masnu kožu. Kako ne zapušava pore i oponaša prirodna ulja u našoj koži, pogodno je i za osobe sa masnom kožom.

Upravo zato je i osnovni sastojak našeg Ulja za lice. Na ovom linku možete pročitati na čemu će vam sve koža biti zahvalna ukoliko uključiti ulje za lice na bazi jojobe u svoju rutinu.

Mit broj 4

Kreme tope celulit.

NEISTINA!

Možda zvuči razočaravajuće, ali ne postoji stvar koja može da se namaže i istopi nam celulit! Jako se dobro u ove svrhe pokazao bršljan. Kozmetički preparat na bazi ove biljke ne može da deluje dubinski, ali i te kako može da površinski poboljšava izgled kože.

Uz malo treninga i malo više vode, eto vidljivih rezultata!

Mit broj 5

Pakovanje nije bitno kad je kozmetika u pitanju.

NEISTINA!

Pakovanje igra veoma značajnu ulogu u stabilnosti i efikasnosti proizvoda koje koristite. Mnogi sastojci kozmetike su jako osetljivi na kontakt sa vazduhom ili svetlošću i zato je bitno pakovati kozmetiku u odgovarajuće posude!

Ukoliko ne želite da trošite uzalud svoj novac, od sada obavezno povedite računa o tome da li je proizvod koji volite u odgovarajućem pakovanju ili ne.

Ukoliko pogledate katalog naših proizvoda videćete da smo pakovanja pažljivo birana. Naše proizvode u preko 95% slučajeva pakujemo u staklenu ambalažu. Kada staklo nije moguće, onda se odlučimo za aluminijumska pakovanja zbog praktičnosti i upotrebe samih proizvoda. Samo u slučaju kada nijedna od ove dve ambalaže nije moguća, odlučimo se za plastičnu.

Kako smo zagovornici zaštite životne sredine, jako nam je bitno da se naše ambalaže mogu reciklirati ili da im se može naći neka nova namena. Evo jednog pregleda da vam damo ideju kako da opet iskoristite teglice od pilinga za telo.

Reciklaža ambalaže

Do sledećeg pisanja!

Ostavite odgovor

Nega posle mora

Nadamo se da se opuštene i nasmejane vraćate da vaših letnjih avantura! Da se ne lažemo, ko ne uživa u

Korpa
Prijava

Nemaš nalog?

Naš sajt koristi kolačiće sa ciljem poboljšanja korisničkog iskustva na sajtu. Prihvatanjem i pretraživanjem našeg sajta vi prihvatate kolačiće.
Počni da kucaš i lako pronađi željeni proizvod...
Proizvodi
Lista želja
0 items Korpa
Moj nalog